Kaip skaniai atrodo ši geltona košė, o žinote, iš ko ji padaryta? Taip, tai iš geltonųjų/morkinių lęšių. Lęšiai, kaip ir bet kokie kiti ankštinių giminės produktai turi labai daug maistingų medžiagų ir mums kasdienai reikalingų vitaminų. Todėl būtinai kasdien suvalgyti baltyminių produktų, kaip pupelės, lęšiai, avinžirniai ir t.t. Tad šį kartą kviečiu paskanauti lęšių košės:
Reikės išsivirti lęšius. Kol jie verda, galime pradėti kepinti svogūnus. Pageltus svogūnams – įdėkite pomidorų. Galima naudoti pomidorų sultis, bet geriausia tai natūralūs pomidorai. Tuomet, kai viskas pasitroškina, sudėti išvirtus lęšius ir vėl palikti troškintis.
Būtini prieskoniai – druska, kmynai, ciberžolė ir kajeno pipirai. Su paskutiniais prieskoniais nepadauginkite, kad nebūtų per aštru.
Košę rekomenduoju valgyti užsipylus natūralaus alyvuogių aliejaus ir su žaliomis salotomis.
Koks santykis vandens ir lesiu?
Geriausia palikti lęšius pamirkt vandenyje – galima net ir per naktį ir ryte virti. Pilu vandens tiek, kad apsemtų ir dar puodelį. Jeigu verdant vandens mažėja, o lęšiai dar kieti – įpilu verdančio vandens. Jeigu lęšiai būna išvirę, o puode daug vandens – tai galima nupilti ir dar palikti ant silpnos ugnies likusiam vandeniui išgaruoti.