Ruduo, koks gražus spalvotas ruduo. Kiek daug spalvų – ar matote? Tik svarbu spėti pasidžiaugti, nes tos spalvos ir lapai labai greitai nukrenta..
Pasivaikščiojus po auksinį parką, pakvėpavus grynu oru sugalvojau pagaminti sočią sriubą.
Produktai:
Keturi dideli svogūnai
Dvi didelės morkos
Vidutinio dydžio ropė
Šaldyti žalia žirneliai
Išvirti avinžirniai
Kmynai
Ciberžolė
Petražolės ir krapai
Gamyba, kaip jau pastebėjote, iš visų mano receptų, tikrai paprasta. Pasiimkite puodą, kuriame virsite sriubą. Įpilkite rapsų aliejaus ir sudėkite stambiai supjaustytus svogūnus. Po to morkas ir po kelių minučių ropę. Viską atidžiai maišykite, nes gali prikepti. Sudėjus daržoves, galite dar palikti pasitroškinti, o jei labai pradėtų svilti, įpilkite virinto vandens. Leiskite daržovėms troškintis, kol suminkštės. Nebijokite įpilti daugiau verdančio vandens – kadangi vėliau darysime sriubą. Verdant įdėkite kmynų, ciberžolės prieskonių ir druskos pagal skonį. Kai suminkštės daržovės – padėkite ataušti ir po to su blenderiu susmulkinkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite atgal į tą patį puodą, supilkite šaldytus žirnelius, virtus avinžirnius ir ant mažos ugnies palikti pavirti keletą minučių. Galima įdėti aštrios paprikos mažą žiupsnį – sriuba bus truputį aštresnė. Valgant gausiai užberkite kmynų ir petražolių.
Vietoje grietinės – galima įsipilti šlakelį alyvuogių aliejaus.
Skanaus.
aciu!