Dar ir šiandien atsimenu praeitą penktadienį valgytų spurgų skonį. Atsiprašau visų veganų ir visų tų, kurie nevalgote pieno produktų, bet buvo tikrai labai SKANU. Šis receptas senos močiutytės Staselės iš Dzūkijos krašto. Dažniausiai ji kepa jas Vėlykų rytą, ir valgo dar šiltas, apibarsčiusi cukraus pudra. Jei įdėsite vanilino, tai visuose namuose kvepės. Koks gi tas receptas?
Pamačius nuotrauką, turbūt iškilo klausimas, kodėl Lietuvos vėliavėlės spurgose? Todėl, kad jas kepiau Tarptautinei šventei, kurioje pristatėme Lietuvą ir tradicinius patiekalus. Nežinau, ar varškinės spurgos labai lietuviška, bet tikrai visiems labai patiko. Taigi, receptas:
150 g. varškės
3 kiaušiniai
4 kaupini arbatiniai šaukšteliai grietinės
3 šaukštai cukraus
0,5 šaukštelio sodos (užgesintos)
8-10 šaukštų miltų
Truputį druskos
Masė gausis labai tiršta, tad kabinkite šaukštu ir kepkite įkaitintame aliejuje. Svarbu, kad būtų geras aliejus, patariu rapsų, kuris neduotų papildomo skonio ir kvapo spurgoms.
Skanaus!
Leave a comment